top of page
  • Grigoris Grigoras

H Ζωή Αγαπίου ανακρίνεται από τις mpasketologies…

Οι mpasketologies έψαξαν και βρήκαν την Ζωή και προσπαθούν πάντα με τον διακριτικό τους τρόπο να τις αποσπάσουν κάποιες αποκλειστικές δηλώσεις μόνο για εσάς. Ακόμα και για εμάς η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί έξτρα κίνητρο αφού είναι η πρώτη φορά που επιδιώκουμε να φέρουμε στην επιφάνεια την καριέρα και τους στόχους μίας αθλήτριας που επέλεξε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

– Για αρχή, θα ήθελα να μας πεις λίγα λόγια για εσένα, για να μάθει και ο κόσμος ποια είναι η Ζωή

Τώρα τι περιμένεις να σου πω (γέλια). Είμαι απλά άρρωστη με το μπάσκετ.

– Καλή η ντρίπλα σου, αλλά δεν θα γλιτώσεις την απάντηση. Πόσο εύκολο είναι για εσένα να είσαι αρχηγός σε μια ομάδα που αποτελείται κυρίως από κορίτσια του γυμνασίου και του λυκείου?

Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθειά μας τα τελευταία χρόνια είναι μια μοναδική εμπειρία για μένα αλλά και τον προπονητή μας. Ήθελε πολύ υπομονή να φέρουμε στο παρκέ αρκετές από τις μικρές που βλέπετε σήμερα στο γήπεδο. Ευτυχώς, στο τέλος της ημέρας, η προσπάθειά μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπως καταλαβαίνετε. Είναι τιμή μου και χαρά μου που είμαι αρχηγός αυτών των κοριτσιών.

-Πέραν της Πάφου, στο παρελθόν αν δεν κάνω λάθος, φόρεσες με επιτυχία και την φανέλα της ΑΕΛ.

Πολύ σωστά. Όταν ήμουν ακόμη μικρή, αγωνίστηκα στην ομάδα της Λεμεσού και είχα την ευκαιρία να πανηγυρίσω και αρκετά τρόπαια. Ήταν μια μοναδική εμπειρία και ευχαριστώ τον Θεό αλλά και τους γονείς μου, που με στήριξαν και με βοήθησαν να ακολουθήσω το όνειρό μου. Εκείνη την περίοδο μάλιστα είχα την τιμή να φορέσω και την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος.

– Με φάρο την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησες φέτος με την φανέλα του ΑΠΟΠ, αν σου δινόταν η ευκαιρία να αγωνιστείς ξανά σε μια μεγάλη ομάδα (ΑΕΛ, Κεραυνός), τι θα έκανες?

Όπως καταλαβαίνεις φίλε, αυτό είναι το όνειρο κάθε αθλητή. Δεν θα έλεγα όχι, καθώς θα ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση, ακόμη και για μένα. Προτεραιότητά μου όμως, και αυτό είναι ξεκάθαρο, είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι με την φανέλα του ΑΠΟΠ

– Όπως ανέφερες πιο πάνω, είχες αγωνιστεί και στην Εθνική. Πώς αισθάνεσαι τώρα που δεν υπάρχει ουσιαστικά η Εθνική,  και πώς θα αντιδρούσες σε περίπτωση που σε ξανακαλούσαν κάποια στιγμή στο μέλλον?

Πρώτα από όλα, δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να γνωρίζεις ότι, ενώ υπάρχει ταλέντο, δεν υπάρχει Εθνική. Τώρα, σε περίπτωση που με ξανακαλούσαν, πιο πιθανόν να έλεγα όχι, αφού δεν είμαι δα και καμιά πιτσιρίκα. Είναι ευκαιρία να δοθεί τόπος στα νιάτα.

– Ας πάμε τώρα στην επιτυχία του ΑΠΟΠ. Καταρχάς συγχαρητήρια για την συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου και την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου. Πώς ζήσατε εσείς την συμμετοχή σας στον μεγάλο τελικό?

Ευχαριστούμε. Ήταν η επιβράβευση όλης της χρονιάς. Από την αρχή της σαιζόν, όλα τα κορίτσια μαζί με τον προπονητή μας, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα στο παρκέ και αυτό φάνηκε άλλωστε και με τον τρόπο που πανηγυρίσαμε την συμμετοχή μας και μόνο στον μεγάλο τελικό.

– Η αλήθεια είναι ότι πολύς κόσμος εξεπλάγην με το άκουσμα της πρόκρισης της Πάφου στον τελικό καθώς είναι μια νέα ομάδα.

Εμείς δεν εκπλαγήκαμε γιατί ξέρουμε πόσο ταλέντο υπάρχει μέσα στην ομάδα. Είναι αρκετό να αναφέρουμε ότι ο ΑΠΟΠ ιδρύθηκε τα τελευταία τρία χρόνια και μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έχουμε δείξει στον χώρο της καλαθόσφαιρας ότι μπορούμε στο μέλλον να αποτελέσουμε κι εμείς έναν υπολογίσιμο αντίπαλο.

– Σε μια πόλη όπως η Πάφος, πόσο ανεπτυγμένο είναι το άθλημα της καλαθόσφαιρας και πως σας αντιμετώπισε ο κόσμος μετά τις αλλεπάλληλες επιτυχίες σας?

Η αλήθεια είναι ότι σίγουρα περιμένουμε πολύ περισσότερο κόσμο στην συνέχεια, με φάρο την επιτυχία της φετινής σαιζόν. Η καλαθόσφαιρα, όπως και στις περισσότερες άλλωστε πόλεις της Κύπρου, δυστυχώς βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα. Όμως αυτό εμάς δεν θα μας σταματήσει στο να κάνουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο. Εδώ στον ΑΠΟΠ είμαστε τυχεροί για ακόμα έναν λόγο. Η διοίκηση βρίσκεται στο πλευρό μας και στηρίζει την προσπάθειά μας από την αρχή.

-Όπως προανέφερες, το μπάσκετ δεν έχει την δημοτικότητα που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό?

Σίγουρα οι εποχές έχουν αλλάξει και είναι λογικό ότι το μπάσκετ πολύ δύσκολα θα ξαναβρεθεί στα επίπεδα που βρισκόταν πριν κάποια χρόνια. Σε αυτό, μεγάλη ευθύνη φέρουν και τα ΜΜΕ, τα οποία δεν δίνουν στο άθλημα την προβολή που του αρμόζει.

#ΖωήΑγαπίου

1 view0 comments
bottom of page