top of page
  • Grigoris Grigoras

Bαρέθηκα…

Όσο ξεκουραζόμασταν, πρέπει να ομολογήσω ότι ακόμα και τότε δεν μπορούσα να σταματήσω να ψάχνω, να ρωτώ τι στο καλό γίνεται φέτος σε αυτό το πράγμα που εμείς θέλουμε να το ονομάζουμε πρωτάθλημα. Σήμερα, μετά από αρκετό καιρό, θα προσπαθήσω να γράψω έξω από τα δόντια, χωρίς φυσικά να προκαλέσω, ελπίζω, αντιπαράθεση με τον οποιοδήποτε.

Πρωτάθλημα θέλετε; Το ΑΠΟΕΛ θα είναι εδώ, το ίδιο και ο Κεραυνός με την ΑΕΚ. Από κοντά θα είναι και η ΑΕΛ, αλλά και η ΕΘΑ (αν και μέχρι στιγμής δεν κινείται κουνούπι). Αυτό είναι το πρωτάθλημα σας; Να το χαίρεστε μάγκες. Η ΕΝΑΔ, πιθανότατα, θα μετακομίσει στην δεύτερη κατηγορία, ενώ ο Απόλλωνας δεν έχω ιδέα αν θα κατέβει καν. Πέντε ολόκληρες ομάδες, με τις τρεις να ξεχωρίσουν σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Μπράβο ρε φίλε, σπουδαία. Η Κύπρος, που πριν κάποια χρόνια διοργάνωνε Ευρωπαϊκά event και ανέβαινε κάθε χρόνο και επίπεδο, φέτος αποφάσισε να κάνει ελεύθερη πτώση.

Τα σωματεία τι να κάνουν; Άλλα έχουν χρήματα και άλλα καθόλου. Δεν φταιει το ΑΠΟΕΛ, παραδείγματος χάρη, που η ΕΝΑΔ δεν έχει δείξει σημεία ζωής. Αλλά δεν φταιει ούτε η ομοσπονδία. Ναι καλά ακούσατε… Ξέρω ότι οι περισσότεροι περίμεναν να κάνω επίθεση στην ΚΟΚ αλλά θα σας χαλάσω τα σχέδια. Δεν μπορεί αδέλφια η ομοσπονδία να χαμηλώσει σε εξευτελιστικό βαθμό το οποιοδήποτε χρηματικό κόστος για τις ομάδες, απλά για να πατήσουν στο παρκέ σε ένα πρωτάθλημα που θα γελά και το παρδαλό κατσίκι.

Εγώ, όπως και εσείς που μας διαβάζετε, θα είμαστε στο παρκέ και θα γουστάρουμε γιατί αγαπάμε αυτό το ρημάδι το άθλημα. Αγαπάμε το μπάσκετ και δεν εγκαταλείπουμε αυτό που γουστάρουμε. Άλλοι μας εγκαταλείπουν και μας ξεφτιλίζουν. Δεχτό και κατανοητό ότι η ΚΟΚ δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αλλά στα όσα χρόνια ασχολούμαι με τον αθλητισμό έχω ακούσει για κάποιο ΚΟΑ. Σας λεει κάτι;  Έψαξα στο google και βρήκα τι τελικά είναι αυτό το πράγμα. Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού. Ναι , ναι είναι το μεγάλο κεφάλι για τον αθλητισμό μας, και συνάμα για την κατάντια μας.  Στηρίζουμε το ποδόσφαιρο, που σκοτώνονται σε φιλικά προετοιμασίας, στηρίζουμε (μετά την επιτυχία του Κοντίδη) τον στίβο, κάνουμε την μία εκδήλωση πίσω από την άλλη στο Ολυμπιακό Μέγαρο αλλά ξέρετε κάτι… Το μπάσκετ που μας έκανε περήφανους (πριν από την Ανόρθωση και το ΑΠΟΕΛ) στην Ευρώπη με την ΑΕΛ, τον Κεραυνό, τον Αχιλλέα, το μπάσκετ που φιλοξενούσε All Star Game, το μπάσκετ που ενώνει το μοιρασμένο μας νησί (PeacePlayers), το έχουμε  ΧΕΣΜΈΝΟ.

Κανείς δεν ασχολείται με εμάς. Τα ΜΜΕ; Άλλο ανέκδοτο αυτά. Ασχολήθηκε κανένας με την εντυπωσιακή πορεία της ΕΘΑ την τελευταία τετραετία; Ασχολήθηκε κανένας με τα τόσα καλοκαιρινά camp που υπήρξαν το καλοκαίρι; Μήπως για τις ανανεώσεις των δύο αρχηγών Τρισσόκα και Παντελή σε Κεραυνό και ΑΕΚ αντίστοιχα; Άκουσε κανείς για τον κίνδυνο που υπάρχει φέτος να έχουμε πρωτάθλημα με 4-5 ομάδες; Μία μικρή στήλη στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας, όταν και εφόσον δεν έχει τίποτα η τοξοβολία ή το χάντπολ. Όσα για τα δελτία ειδήσεων, αυτό αφήσετε το καλύτερα. Θέλετε τηλεοπτικές μεταδώσεις; Μα φυσικά… Πρώτα να συμφωνήσω με την δεύτερη κατηγορία του ποδοσφαίρου, του βασιλιά τον σπορ που μας έκανε φέτος ρεζίλι στην Ευρώπη, και αν περισσέψει κανένα ψηλό τότε το ξανασυζητάμε.

Βαρέθηκα να είμαι πρόβατο. Μεγάλωσα ακούγοντας από όλους ότι το μπάσκετ δεν έχει μέλλον, το μπάσκετ δεν έχει ψωμί, με το μπάσκετ ασχολείται λίγος κόσμος. Βαρέθηκα ρε αδελφέ, πως το λένε δηλαδή. Τι είμαστε εμείς οι 10, οι 100, οι 1000; Παρακατιανοί; Δεν έχουμε τα ίδια δικαιώματα; Τις ίδιες αξίες με το ποδόσφαιρο τους; Τόσο μικροί είμαστε στα δικά τους μάτια; Να σας απαντήσω αδέλφια μου. Αν μας έχουν χεσμένους αυτοί την τελευταία πενταετία, χεσμένους τους έχουμε και εμείς.  Γιατί εμείς οι 10, οι 100, οι 1000 δεν γυρίζουμε την πλάτη σε αυτό που αγαπάμε. Γιατί εμείς δεν έχουμε πόλεμους.  Γιατί εμείς δεν ακολουθούμε το ρεύμα. Εμείς είμαστε πιστοί σε αυτό που αγαπάμε. Στο άθλημα που κάνει άπαντες στην Κύπρο περήφανους. Το μπάσκετ. Γιατί εμείς… WE LOVE BASKETBALL!!!

#ΑΕΚ #ΑΠΟΕΛ #ΕΘΑ #ΚΕΡΑΥΝΟΣ

0 views0 comments
bottom of page