top of page
  • Grigoris Grigoras

Χαμόγελα πριν την τελική ευθεία…

Φτάσαμε στην τελευταία στροφή πριν το τέλος και η βασική διαφορά των δύο ομάδων είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και κοιτάει μέχρι και την 3η θέση, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει ακόμη τσεκάρει το εισιτήριο του για τους “8”, έχει όμως βάσιμες ελπίδες για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Αν μη τι άλλο μια εικόνα πολύ διαφορετική από αυτό που προέκυπτε μετά την νίκη του Ολυμπιακού στη Σιένα και την ήττα του Παναθηναϊκού στη Μάλαγα πριν από δύο εβδομάδες. Πάμε όμως να δούμε τι έγινε αυτή τη εβδομάδα.

Το καλό νέο είναι ότι οι ερυθρόλευκοι παίζουν καλά όταν βλέπουν την πλάτη τους να καρφώνεται στον τοίχο. Χθες στην Πόλη ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε στο παρκέ μόλις 4-5 λεπτά και μας άφησε όλους με την απορία του τι θα γίνει αν αποφασίσει να παίξει 25-30 λεπτά… Οι Τούρκοι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό, ελέγχοντας στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης τα ριμπάουντ. Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε το παιχνίδι με τον… αέρα των πολλών λύσεων από τη στιγμή που επέστρεψαν οι Πρίντεζης και Πάουελ στη “φροντ λάιν”. Οι επιθετικές επιλογές όμως ήταν κακές, καθώς δεν κατάφεραν να πλησιάσουν προς το καλάθι και αρκετά σουτ από τη γραμμή του τριπόντου ήταν καλά μαρκαρισμένα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν τουλάχιστον μέτριοι (για να μην πω για τα μπάζα και με πείτε κακό) και βρέθηκαν προ του φάσματος μίας επώδυνης ήττας, από τους αδιάφορους και παραπαίοντες Τούρκους (χωρίς Μπογκντάνοβιτς, Άντερσεν), όμως στο τέλος «καθάρισαν». Το τρίο Παπανικολάου, Πρίντεζη, Σπανούλη κυριάρχησε (ειδικά οι πρώτοι δύο «μίλησαν» σε κρίσιμα σημεία). Τώρα αυτό που έχει σημασία είναι το τελευταίο παιχνίδι του Top-16 στο οποίο και θα κριθεί η συνέχεια για τους ερυθρόλευκους…

Στη Γερμανία τώρα, περίμενε τον Παναθηναϊκό ένας αντίπαλος επικίνδυνος, διψασμένος για μία νίκη γοήτρου ώστε να αποχαιρετήσει το κοινό του με χαμόγελο και ικανός -όπως έδειξαν οι προηγούμενοι αγώνες του- να κατατροπώσει οποιονδήποτε, οπουδήποτε. Τόσο το καλύτερο, όπως αποδείχθηκε. Ο κίνδυνος μίας οδυνηρής ήττας κράτησε τον Παναθηναϊκό ξύπνιο και προσηλωμένο στην αποστολή του. Οι γρήγορες επιστροφές του, έκοψαν τον ρυθμό των Γερμανών, η προσεκτική κυκλοφορία περιόρισε τα λάθη στο ελάχιστο, ο ελαφρά τραυματισμένος Διαμαντίδης κατέφτασε από τον πάγκο, όταν η φόρα των πενταδάτων άρχισε να μετριάζεται, το τάισμα του Σχορτσανίτη και του Λάσμε δημιούργησε τα απαραίτητα ρήγματα. Καμία ομάδα δεν έκανε παρέλαση σαν τη χθεσινή του Παναθηναϊκού στο Μπάμπεργκ. Το ματς στη Γερμανία κατέδειξε (άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα) τη σταθερά ανοδική πορεία των «πράσινων». Βαδίζουν βάσει προγράμματος, έχουν μελετημένη φιλοσοφία και, βελτιώνοντας το επιθετικό τους παιχνίδι (για το αμυντικό ποτέ δεν τέθηκε σοβαρό ζήτημα), είναι ικανοί για τα πάντα.

Λίγες μόνο μέρες υπομονή και όλοι θα ξέρουμε το τι μέλει γενέστε…

#Ολυμπιακός #Παναθηναΐκός

0 views0 comments
bottom of page