top of page
  • Grigoris Grigoras

Τα θετικά του πρώτου τεστ…

Στη Βραζιλία, ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός επικράτησε στους δύο τελικούς της Πινιέιρος για να φτάσει στην κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου το οποίο επανήλθε στη ζωή μας έπειτα από 17 χρόνια και έμελλε να παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Αφού έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί για το τρόπαιο, θα δούμε τι είδαμε και μας άρεσε στα δυο αυτά παιχνίδια από τον Ολυμπιακό.

Η λογική έλεγε ότι οι ερυθρόλευκοι θα επικρατήσουν των Βραζιλιάνων παρόλο που ο βαθμός ετοιμότητας της ομάδας αυτό τον καιρό είναι λογικά μέτριος. Βλέποντας τα πρώτα δέκα λεπτά του πρώτου τελικού επιβεβαιώθηκε απλά ότι αν ο Ολυμπιακός ήταν στοιχειωδώς σοβαρός στα δύο παιχνίδια θα επέστρεφε από το μακρινό ταξίδι με το τρόπαιο στις αποσκευές. Η διαφορά ποιότητας, φιλοσοφίας και εμπειρίας των δύο ομάδων ήταν χαώδης και όσο και αν οι Στάλγουορθ, Ταβερνάρι, Σμιθ και Παουλίνιο προσπαθούσαν με τρελά μακρινά σουτ να απειλήσουν. Έτσι και έγινε.

Τα παιχνίδια με την Πινέιρος δεν προσφέρονται για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα, θα πάμε όμως να δούμε τα θετικά στοιχεία που παρατηρήσαμε, έστω και τόσο νωρίς στην χρονιά. Η ομάδα, σε σχέση με πέρσι είναι σαφώς πιο αθλητική και πιο γρήγορη. Είναι φανερό ότι θα προσπαθήσει να παίξει περισσότερο με αιφνιδιασμούς, με μεγαλύτερη κατάθεση ενέργειας στο παρκέ και θα προάγει τα αθλητικά χαρακτηριστικά των παικτών της. Στο «5» ο Χάινς ήταν πέρυσι απελπιστικά μόνος. Φέτος ο Μπαρτζώκας έχει τους Ντάνστον, Σίμονς, Μπέγκιτς και προσεχώς Μαυροειδή, οι οποίοι θα βοηθούνται εξαιρετικά από τους «αέρινους» Πρίντεζη και Πέτγουεϊ. Όλοι τους συνθέτουν μία νέα και πολύ υποσχόμενη γραμμή ψηλών.

Ο Ολυμπιακός συνολικά παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο δεύτερο παιχνίδι, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, ενώ εκείνο που μπορεί να κρατήσει κανείς από τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι ότι παρά τις απουσίες (Λο, Παπαπέτρου, Μαυροειδής) η ομάδα κατάφερε να προσαρμοστεί πάνω σε έναν αντίπαλο που έχει τελείως διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Παράλληλα ο Ολυμπιακός ρόλαρε διαρκώς στο παιχνίδι του έστω και αν οι λεγόμενοι «βασικοί» ήταν στον πάγκο.

Στα θετικά να σημειώσουμε και την συμμετοχή του νεαρού Αγραβάνη, ο οποίος έκανε πολύ καλή πρεμιέρα με τους πρωταθλητές κόσμου. Η συμμετοχή του δεν ήταν τυπική αλλά ουσιαστική, κάτι που μας δείχνει ότι οι νεαροί Έλληνες θα χρησιμοποιηθούν κανονικά από τον Μπαρτζώκα στο ροτέσιον της ομάδας. Ο «μικρός» παίρνει υψηλό βαθμό ετοιμότητας γι’ αυτό το επίπεδο και δεν λογίζεται ως κίνηση μέλλοντος, αλλά άμεσης και σημαντικής βοήθεια.

Πιο ουσιώδη συμπεράσματα για την ομάδα θα μπορούμε να έχουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς και όταν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Αύριο θα ρίξουμε μια ματιά στα σημεία τα οποία ο Ολυμπιακός μας προβλημάτισε και θα πρέπει να αλλάξουν, κατά τη δική μας πάντα άποψη.

#Ολυμπιακός

0 views0 comments
bottom of page