top of page
  • Grigoris Grigoras

Σεβασμός και όχι παραγκωνισμός!!!

Σήμερα έχω κάτι διαφορετικό για εσάς, μια προσωπική και καυστική άποψη προς την στάση που κρατά ο προπονητής του Ολυμπιακό σε συγκεκριμένους παίκτες. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνω αυτό καθώς πριν αρκετά χρόνια είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο Σεβασμός στην σημαία!!! και αναφερόταν στην στάση των Αγγελόπουλων στον θρυλικό Μίλαν Τόμιτς. Έτσι και σήμερα λοιπόν οι κουβέντες μου θα είναι απλές, καυστικές και σε όποιον αρέσουν.


Αγαπητοί Αγγελόπουλοι ή μάλλον καλύτερα αυτή τη φορά κύριε Μπαρτζώκα. Κανένας δεν αμφισβήτησε ότι είσαι μεγάλος προπονητής που πονά την ομάδα και που θέλεις και εσύ να την δεις ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι ήσουν ο πρώτος Έλληνας προπονητής που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Respect λοιπόν για τα επιτεύγματά σου.


Αλλά…ναι έχει και αλλά. Κάποιος πρέπει να σου μάθει και τι είναι ο σεβασμός!!! Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Καλώς ή κακώς έγιναν οι επιλογές του καλοκαιριού και συμφωνώ κι εγώ όπως οι περισσότεροι ότι πρέπει η ομάδα αργά και σταθερά να μάθει να παίζει χωρίς τους 2 ηγέτες της, δύο σημαίες της σύγχρονης ιστορίας, τον Πρίντεζη και φυσικά τον Σπανούλη.


Εσύ όμως Μπαρτζώκα αποφάσισες με το έτσι θέλω να κόψεις το μπάσκετ κυρίως στον Σπανούλη με το έτσι θέλω. Σίγουρα έχει αγώνες που δεν είναι καλός ο Σπαν, άλλωστε στα 39 του είναι πλέον. Όμως έχει παιχνίδια που είναι απολαυστικός, έχει αγώνες που κρίνονται στον πόντο και εσύ τον έχεις στην άκρη του πάγκου. Γιατί; Γιατί απλά έτσι αποφάσισες!


Οι περισσότεροι αγώνες φέτος του Ολυμπιακού παίζονται στον πόντο και εσύ επέλεξες Σπανούλης και Πρίντεζης να παρακολουθούν από τον πάγκο. Η μπάλα στον Σλού που το παιδί έχει κάψει φλάντζες τον τελευταίο καιρό και ό,τι βγει. Ε, δεν βγαίνει ρε φίλε. Ένα καλό σουτ που έστειλε το παιχνίδι σε παράταση και άλλα 4 λάθη τελευταίων δευτερολέπτων στα κρίσιμα μετρά ο εξαιρετικός πάντως σε κάποια παιχνίδια Σλούκας.


Όμως ας το δούμε και αλλιώς. Ο Ολυμπιακός είναι μέσα στους στόχους του; Παίζει ελκυστικό μπάσκετ; Μπορεί να σε πείσει ότι αυτή η ομάδα έχει πλάνο; Όχι, όχι και όχι είναι οι απαντήσεις και στα 3 ερωτήματα.


Δεν είμαι παράλογος να θέλω να βλέπω τον Σπανούλη και Πρίντεζη 35 λεπτά. Αλλά απαιτώ σαν απλός φίλος του μπάσκετ να σεβαστείς τις δύο σημαίες της ομάδας, να σεβαστείς την ιστορία που έγραψαν και γράφουν, να σεβαστείς τον ιδρώτα τους. Αν δεν σου κάνουν ρε φίλε αν δεν τραβούν οκ. Αλλά εσύ κάνεις το απίστευτο. Τους παρκάρεις ακόμα και όταν είναι οι καλύτεροι σου παίκτες.


Μπορείτε να με πείτε ρομαντικό, άσχετο ή ό,τι άλλο θέλετε. Άλλωστε ελευθερία του λόγου έχουμε αλλά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αποχαιρετήσουν με αυτό τον τρόπο Πριντ και Σπαν. Μπαρτζώκα βρες τα πρώτα με τον εαυτό σου, εξήγησε στον απλό φίλο του Ολυμπιακού γιατί η ομάδα περιμένει τα πάντα από τον Σλούκα και τον Βεζένκοφ. Θα έλεγα και τον Μακισικ αλλά ακόμα και αυτόν τον παρκάρεις ακόμα και αν είναι ο καλύτερος σου παίκτης στο παρκέ.


Άλλο Σπανούλη ή άλλο Πρίντεζη δεν θα δούμε στο άμεσο μέλλον. Όπως άλλωστε ούτε άλλο Διαμαντίδη ή Φώτση είδαμε ή θα δούμε (μεγάλη αδυναμία ο Αντώνης). Αυτοί οι παίκτες αγαπητέ Γιώργο αξίζουν σεβασμό από όλους, πόσο μάλλον από τον προπονητής τους. Το αν δεν δείχνουν κάποιες φορές την δυσαρέσκεια τους είναι γιατί πέραν από μεγάλοι παίκτες είναι και μεγάλοι σαν άνθρωποι.


Συνοψίζοντας λοιπόν. Είσαι εκτός στόχων από νωρίς με ρόστερ που εσύ διάλεξες, και με μπάσκετ που τις περισσότερες φορές πονάνε τα μάτια μας. Συμπέρασμα…Τα κολλήματα σου, η απόφαση σου να κόψεις το μπάσκετ στους θρύλους της ομάδα που και εσύ υποστηρίζεις δεν σε δικαιώνει.


Αυτά από μένα.


Υ.Γ. Το αστείο με τον Τζέκινς πρέπει κάποτε να τελειώσει. Δείξε λίγο εμπιστοσύνη στον Λαρεντζάκη. Δυο παιχνίδια σου καθάρισε το παιδί και πάλι παρκαρισμένο τον έχεις!

17 views0 comments
bottom of page