top of page
  • Grigoris Grigoras

Ο Γιώργος Παλάλας ανακρινεται στις mpasketologies…

Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που το όνομα τους να συνδέεται με την ιστορία μιας ομάδας. Ένας από αυτούς τους λίγους είναι ο Γιώργος Παλάλας, ο παίκτης σημαία της ΑΕΛ, ο οποίος όμως, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, αποφάσισε να  φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Μια απόφαση που δημιούργησε πολλές απορίες  στον κόσμο του μπάσκετ, η οποία δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τον νέο άσσο της ΑΕΚ.

Οι mpasketologies ξανά ένα βήμα μπροστά από όλους επικοινώνησαν με τον Γιώργο Παλάλα και σας μεταφέρουν πως έγινε αυτή η μεγάλη μεταγραφή, αλλά και για το πόσο δύσκολο ήταν για αυτόν να αποχωρίσει από την ομάδα που ανδρώθηκε.

Γιώργο καταρχάς συγχαρητήρια για την μεταγραφή σου. Η αλήθεια είναι ότι παραξενεύτηκαν πολλοί. Μπορείς να μας πεις τι ακριβώς έγινε και τελείωσε τόσο άδοξα η συνεργασία σου με την ΑΕΛ;

Τα πράγματα ήταν απλά. Από την στιγμή που η ομάδα πιθανότατα να τελειώσει το πρωτάθλημα με τα δεύτερα, λόγο της έλλειψης ουσιαστικά ατόμων που στήριζαν έμπρακτα την ΑΕΛ, δεν είχα πολλές επιλογές. Είναι κρίμα για την ιστορία της ΑΕΛ, αλλά δυστυχώς τα πράγματα μόνο καλά δεν είναι αυτή την περίοδο.

Με τους νεαρούς συμπαίκτες σου έχεις μιλήσει καθόλου; Πως το αντιμετώπισαν;

Όλα τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να αγωνίζονται για την φανέλα, για την ιδέα της ΑΕΛ.  Με όλους έχω εξαιρετική σχέση αφού κατά κάποιο τρόπο τους είχα υπό την προστασία μου όλα αυτά τα χρόνια. Δεν πρέπει να τα βάλουν κάτω παρά τις δυσκολίες και να παλέψουν μέχρι τέλους. Ακόμα κι αν σήμερα τα πράγματα δεν είναι καλά, είναι σίγουρο ότι στο μέλλον η ομάδα θα επιστρέψει εκεί που της αξίζει. Όλα τα παιδιά γνωρίζουν ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι στο πλευρό τους, ανεξάρτητα με την μεταγραφή μου. Άλλωστε, δεν μπορούσα να προσφέρω κάτι άλλο με την υπάρχουσα κατάσταση. Φεύγω την κατάλληλη στιγμή νομίζω.

Φοβάσαι καθόλου την αντίδραση του κόσμου της ΑΕΛ ;

Όχι. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος της ομάδας αναγνωρίζει τις θυσίες που έκανα, τόσο εγώ όσο και πολύς κόσμος, ειδικά τα τελευταία 4-5 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια έδειξα ποιος είμαι, και καλύτερα από όλους το γνωρίζουν οι φίλοι της ομάδας. Από αυτούς θα ήθελα απλά να τους ζητήσω να στηρίξουν την ομάδα, παρά τις δυσκολίες, και να είναι σίγουροι ότι η βασίλισσα του Κυπριακού  μπάσκετ θα αναγεννηθεί.

Προτού μπούμε στο κεφάλαιο ΑΕΚ, θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιον από την παρουσία σου όλα αυτά τα χρόνια στην Λεμεσό;

Δεν θέλω να μακρηγορήσω, έτσι θα πω απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στον Κώστα Χριστοδούλου. Τον μοναδικό λόγο που η ΑΕΛ ακόμη βρίσκεται εν ζωή. Εξαιρετικός άνθρωπος, που αγαπά απίστευτα την ΑΕΛ και κάνει τα πάντα για να ανεβάσει ξανά την ομάδα στην κορυφή.

Το κεφάλαιο ΑΕΛ δηλαδή έκλεισε για εσένα;

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι. Το τι θα γίνει μετά βλέπουμε…

Από τα 15 σου αγωνίζεσαι στην ΑΕΛ, και τώρα στα 32 σου μετακομίζεις στην Λάρνακα και την ΑΕΚ. Αυτή η συνεργασία πως προέκυψε;

Πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που διεκδίκησα τίτλο, και η αλήθεια είναι ότι μου έχει λείψει αυτό το συναίσθημα. Θέλω να νιώσω ξανά αυτή την αίσθηση και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε όλοι μαζί να κατακτήσουμε και φέτος το πρωτάθλημα. Μετά την τελευταία ήττα της ΑΕΛ από την ΕΘΑ, με πήραν τηλέφωνο από την ΑΕΚ να δουν αν ενδιαφέρομαι.  Από την στιγμή που ήμουν θετικός όλα κύλισαν ομαλά και η συμφωνία ολοκληρώθηκε άμεσα.

Σε φοβίζει γεγονός ότι πας σε μια ομάδα όπου έχει αρχηγό (Ιάκωβος Παντελή) ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση μαζί σου;

Όχι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.  Πάω σε μια ομάδα που γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις.  Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε τον τίτλο στην Λάρνακα. Δεν υπάρχουν εγωισμοί και διακρίσεις, άλλωστε μπορώ να μάθω από τον Ιάκωβο και το αντίστροφο φυσικά. Συν τις άλλης με τον Ιάκωβο έχουμε και πολύ καλή σχέση.

Τι σε οδήγησε στο να πεις τελικά το ναι στην πρόταση της ΑΕΚ;

Το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και φυσικά οι πρωταγωνιστικοί στόχοι που έχει. Είμαι φίλος με τους περισσότερους παίκτες της ΑΕΚ. Με την Ιάκωβο έχω πολύ καλή σχέση, ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος (junior) με πάντρεψε. Με τον Μπάλσα ήμασταν συμπαίκτες 3 χρόνια, ενώ στην ομάδα είναι και ο Τζο Τζο με τον οποίον επίσης έχω πολύ καλή σχέση.

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ΑΕΚ που θα πρέπει να κάνει υπομονή λίγο καιρό και να σε δει με την φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας ;

Απλά θα ήθελα να τους ζητήσω να γεμίζουν το γήπεδο σε κάθε αγώνα και φυσικά εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να διατηρήσουμε τον τίτλο στην Λάρνακα.

Γιώργο σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου. Καλή επιτυχία στο νέο κεφάλαιο της καριέρας σου…

#ΓιώργοςΠαλάλας

0 views0 comments
bottom of page