• Grigoris Grigoras

Ευχαριστώ Παναγιώτη!!!

Updated: Sep 21, 2020Κύριο θέμα της επικαιρότητας στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα τουλάχιστον αυτές τις μέρες, δεν είναι οι βρομιές της ΚΟΚ αλλά η αποχώρηση του τεράστιου ανθρώπου και αθλητή Παναγιώτη Τρισόκκα από τον Κεραυνό.


Μέσω της σελίδας μας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας πως έζησα εγώ αυτό τον θρύλο του Κυπριακού μπάσκετ. Μία αφήγηση της ξεχωριστής και διαφορετικής φιλίας που έχω με τον άνθρωπο Παναγιώτη Τρισόκκα


Ο Παναγιώτης μεγάλωσε γενιές και γενιές αφού όσοι αγαπούν το μπάσκετ στην Κύπρο ήξεραν ποιος είναι ο γίγαντας του Κεραυνού. Δεν θα μπορούσα εγώ λοιπόν να είμαι η εξαίρεση. Γνώρισα τον Παναγιώτη πριν 10 χρόνια περίπου όταν πιτσιρίκι ακόμα παρακολουθούσα την προσπάθεια του Αχιλλέα Καϊμακλίου κόντρα στο Φίλιπς στους τελικούς της Β’ κατηγορίας. Βλέπετε τότε ο αρχηγός του Κεραυνού πήγε να βοηθήσει τα φιλαράκια του από το Frederick στον τελικό και φυσικά τα κατάφερε περίφημα.


Τα χρόνια πέρασαν και αθλητικός συντάκτης πλέον εγώ μίλησα με τον Παναγιώτη στα πλαίσια μίας συνέντευξης για την εφημερίδα η ΜΑΧΗ. Αφού του είπα από πότε τον γνωρίζω και πότε του πρωτομίλησα άρχισε να μου μιλά για μπάσκετ για τουλάχιστον μία ώρα λέγοντας μου πολλά και διάφορα μεταξύ των οποίων πόσο κοντά βρέθηκε στον Ολυμπιακό Πειραιώς αλλά και πόσο αγαπά το σπίτι του, τον Κεραυνό.


Λίγους μήνες μετά τον είχα ξανά απέναντι μου αυτή την φορά ως συντάκτης στον ΑΝΤ1. Δημοσιογραφική διάσκεψη 2010 για τον τελικό Κυπέλλου Κεραυνός- Αχιλλέας. Μιλούσε με τις ώρες ο πρόεδρος κ. Χρυσοστόμου για διάφορα άσχετα, σχετικά με το άθλημα μέχρι την ώρα που ζήτησα εγώ από τους δύο αρχηγούς (Παναγιώτης Τρισόκκας και Γιώργος Γεωργίου) να μας μιλήσουν και λίγο για το άθλημα. Ο Παναγιώτης αφού άδειασε τον πρόεδρο με την ατάκα «Επιτέλους κάποιος που γνωρίζει ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές» με υποστήριξε και εκτός αίθουσας όταν δέχθηκα κριτική από ανθρώπους της ΚΟΚ για διάφορες συνεντεύξεις που είχα κάνει παλαιότερα. «Σας ενοχλεί όταν κάποιος λέει την αλήθεια» ήταν φράση του αρχηγού που του έκανε ξανά όλους να σωπάσουν.


Είχαμε μία διαφορετική σχέση με τον Παναγιώτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έγραψα ποτέ κάτι που δεν του άρεσε ή άλλες τόσες φορές δεν του το είπα ή δεν μου το είπε κατάμουτρα.

Αυτό όμως που θα θυμάμαι όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι το περασμένο καλοκαίρι στο fan zone της σελίδας μας. Ο Παναγιώτης ήταν ο μοναδικός αθλητής που παρόλο που δεν θα βραβευόταν αυτός η ή ομάδα του έδωσε το παρών του. Μόλις τελείωσε το σεμινάριο προπονητικής έκανε μία παράκαμψη από τον δρόμο του προς το σπίτι του για να βρεθεί το πλευρό μας.


Μάλιστα λίγες μέρες μετά μου έκανε πολύ σωστά παρατήρηση ότι δεν ανέφερα πουθενά την παρουσία του. Αυτός ήταν ο Παναγιώτης, ένας ντόμπρος άνθρωπος που απλά κάποιες φορές προτιμούσε να κρατά το στόμα του κλειστό γιατί απλά αγαπά αυτό το άθλημα.

Φίλε Παναγιώτη καλή επιτυχία σε ότι κι αν επιλέξεις να κάνεις στην συνέχεια. Είμαι σίγουρος ότι θα τιμήσεις τα χρώματα της νέας σου ομάδας όπως έκανες στο παρελθόν όπου κι αν έπαιξες.


Με την πάροδο των χρόνων ο Παναγιώτης συγκαταλέγεται στους λίγους αλλά πραγματικούς φίλους που έχω από αυτό το άθλημα.

Ευχαριστώ για όλα… Γ.Γ.

#ΚΕΡΑΥΝΟΣ #ΠαναγιώτηςΤρισόκκας

0 views0 comments