top of page
  • Grigoris Grigoras

«Δώσαμε απαντήσεις, κάναμε περήφανο τον Ελληνισμό »

Updated: Sep 1, 2020Έχουν περάσει σχεδόν 48 ώρες από τον μεγάλο θρίαμβο της Εθνικής μας ομάδας και ακόμη οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, οι παίκτες, δεν έχουν καταλάβει τι έχουν καταφέρει. Έχουν κάνει μια ολόκληρη χώρα περήφανη, έχουν ανέβει ξανά στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και γεμάτοι περηφάνια έψαλλαν τον Εθνικό μας ύμνο.


Οι mpasketologies δεν θα μπορούσαν να απέχουν από αυτή την ιστορική επιτυχία, έτσι επικοινώνησαν με έναν εκ των πρωταγωνιστών, τον Παντελή Σκορδά.

Ο νεαρός άσσος, που από την νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Ένωσης Ιλίου, μίλησε αποκλειστικά στην σελίδα μας για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ κι όχι μόνο.


Παντελή συγχαρητήρια για την μεγάλη σας επιτυχία. Έχετε συνειδητοποίησει τι πετύχατε;

Ευχαριστώ φίλε. Όχι!!! Δεν το συνειδητοποιήσαμε και νομίζω είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο άμεσα. Είμαστε 18 χρονών ή και μικρότεροι κάποιοι και είμαστε παντού, τηλεοράσεις, εφημερίδες. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ είναι πραγματικά μία μοναδική στιγμή. Σκέψου ότι αύριο θα συναντήσουμε τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Μοναδικές στιγμές.


Με το άκουσμα της κόρνας τρέξατε όλοι στις οικογένειες σας. Ήταν στο τέλος της μέρας οι μόνοι που σας στήριξαν και σας πίστεψαν;

Ναι φυσικά οι οικογένειες μας και οι προπονητές μας. Από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό μας. Ακόμα και όταν ακούγαμε τόσα και τόσα αρνητικά για τις δύο ήττες που κάναμε οι οικογένειες μας ήταν συνεχώς στο πλευρό μας. Αυτό το τρόπαιο το αφιερώνω στην οικογένεια μου, στους προπονητές και τους συμπαίκτες μου γιατί όλοι μείναμε ενωμένοι μέχρι τέλος και τελικά πετύχαμε.


Τελικά η κριτική σας πείσμωσε;

Κοίταξε φίλε, όλοι αυτοί ξέχασαν κάτι βασικό. Δεκαοκτώ χρονών είμαστε και παίζαμε για να κάνουμε μία χώρα περήφανη και χαρούμενη παρά τις δύσκολες στιγμές που περνά. Μας επηρέασε και θετικά και αρνητικά, αυτή είναι η αλήθεια. Το σημαντικό όμως και αυτό που κρατάω εγώ από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι στο τέλος δικαιωθήκαμε και δώσαμε απαντήσεις.


Φοβηθήκατε ποτέ ότι η πορεία αυτή δεν θα τελείωνε με ιδανικό τρόπο;

Φυσικά, δεν θα πω ψέματα. Οι δύο ήττες στην πρώτη φάση μας άγχωσαν αρκετά ωστόσο αυτό που έχει σημασία στο τέλος είναι ότι δώσαμε απαντήσεις με τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μας και είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης.

Τι είναι αυτό που σας κράτησε ενωμένους μετά τις δύο ήττες στην πρώτη φάση;

Το ότι είμαστε οικογένεια. Δεν μας ενδιέφερε ποιος έπαιζε περισσότερο και ποιος λιγότερο. Ήμασταν όλοι μια οικογένεια και με αυτή την φιλοσοφία και αυτή την νοοτροπία φτάσαμε μέχρι το τέλος.


Μετά το τέλος σε είδαμε πρώτο στους πανηγυρισμούς και στο μπουγέλο του προπονητή. Αυτός είναι ο Παντελής;

Εκείνη την ώρα δεν θυμάμαι και πολλά (γέλια). Ναι, η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να κάνω πλάκες. Ήταν ένα μοναδικό συναίσθημα, μοναδικές στιγμές και το γιορτάσαμε με τον ανάλογο τρόπο.


Τώρα που ηρέμησα κάπως τα πράγματα τι είναι αυτό που σου μένει περισσότερο χαραγμένο στο μυαλό;

Το ότι κάναμε όλο τον ελληνισμό περήφανο. Ότι μια παρέα δώδεκα παιδιών μέσα σε αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές που ζει η Ελλάδα, κατάφερε να τους κάνει να χαμογελάσουν. Γενικά φίλε ήταν ένα όνειρο. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ούτε στιγμή.


Τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα για τον πρωταθλητή Ευρώπης Παντελή;

Θα αγωνιστώ φέτος με την φανέλα της Ένωσης Ιλίου στην δεύτερη κατηγορία. Σημασία έχει σε αυτή την φάση της καριέρας μου να παίζω. Να παίρνω χρόνο συμμετοχής και μέχρι τα 20-21 μου να είμαι έτοιμος παίκτης για το επόμενο βήμα.


Έχεις μακροπροθέσμους στόχους;

Φυσικά, όπως όλοι μας άλλωστε. Αλλά ξαναλέω ότι σημασία σε αύτη την φάση έχει να παίρνω χρόνο συμμετοχής. Τώρα για το μέλλον θα ήθελα να κατακτήσω την Ευρωλίγκα και να αγωνιστώ φυσικά στην Εθνική ανδρών γιατί είναι τιμή και νιώθεις δέος όταν φοράς αυτή την φανέλα και παίζεις για την χώρα σου.

Παντελή ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου. Καλή συνέχεια στην καριέρα σου και φυσικά τόσο εσύ όσο και οι συμπαίκτες σου απολαύστε όσο περισσότερο μπορείτε αυτές τις στιγμές. Ευχαριστούμε που μας κάνατε ξανά περήφανους.

#ΕθνικήΕφήβων #ΠαντελήςΣκόρδας

0 views0 comments
bottom of page