top of page
  • Grigoris Grigoras

Γιώργος Μπόγρης: Του αξίζει μια ακόμα ευκαιρία!

του Γιώργου Μπεκιάρη

Για χαρά! Καλώς σας βρήκα στις mpasketologies! Εύχομαι να έχουμε ωραίες και εποικοδομητικές συζητήσεις γύρω από το αγαπημένο μας μπάσκετ. Ήδη το παιχνίδι άρχισε με 1η αγωνιστική (και ντέρμπι σούπα), ευρωλίγκα με ήττα Παναθηναϊκού σε ματς θρίλερ νίκη Ολυμπιακού για επιδόρπιο και έπεται συνέχεια.

Θέλω όμως να αρχίσω με κάτι που πέρασε στα ψιλά. Ο Γιώργος Μπόγρης ηγήθηκε της προσπάθειας του άκρως νεανικού και ελληνικού ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς του Eurocup. Μπορεί o Κούπερ να του πήρε την δόξα με το τρίποντο στο τέλος, όμως η εμφάνιση του (ακόμα) νεαρού σέντερ ήταν αν μη τι άλλο εκπληκτική: 28 πόντοι με 12/19 δίποντα και 4/8 βολές. Για όποιους θυμούνται τον Μπόγρη στην αρχή του αυτό δεν είναι περίεργο. Θυμίζω λοιπόν ότι πρόκειται για έναν εκ των ηγετών της γενιάς Παπανικολάου,Σλούκα,Παππά που πήρε το χρυσό το 2009. Ήταν μάλιστα πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Έκτοτε κύλισε πολύ καιρό στο αυλάκι για τον ύψους 2.10 σέντερ του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς δεν συνέχισε την επιτυχημένη πορεία του, αλλάζοντας τις ομάδες σαν τα πουκάμισα, χωρίς να βελτιώνει τομείς του παιχνιδιού του και απασχολώντας περισσότερο με την εξωγηπεδική ζωή του. Άρχισε να μου θυμίζει ένα άλλο μεγάλο ταλέντο που έμεινε ταλέντο: τον Χρήστο Ταπούτο. Θα έβαζα και τον Παππά στην εξίσωση αλλά …σώθηκε λόγω Πανιωνίου και δεν πήγε χαμένος. Στον Μπόγρη όμως. Ο οποίος έχει την δική του ευκαιρία σε μια ομάδα που περιμένει από αυτόν πράγματα, με κόσμο και ιστορία και έναν πολύ καλό προπονητή. 28 πόντοι στο σύγχρονο μπάσκετ δεν μπαίνουν εύκολα, δείγμα του ότι δεν ξέχασε το μπάσκετ που ήξερε. Και με το πρόβλημα που έχει η Εθνική στο 5, με τον Μπουρούση να παλεύει για όλους και τον Κουφό να μας κάνει τον δύσκολο, η άνοδος του Μπόγρη θα είναι ένα πραγματικά καλό νέο.

Υ.Γ. Για όσους λέγανε Πεδουλάκης αντί για Τρινκιέρι και κατηγορούσαν τον Ιταλό για πρόβλημα στο rotation ας δουν το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα πρώτα 2 ματς της σεζόν.

#ΓιώργοςΜπόγρης #ΕθνικήΕλλάδας #ΠΑΟΚ

0 views0 comments
bottom of page