top of page
  • Grigoris Grigoras

Έφυγαν νωρίς (Μέρος Β’)…

Παρά την «απώλεια» του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο προγραμματισμός στους πρωταθλητές Ευρώπης έχει αρχίσει από την ώρα που τελείωσε τόσο άδοξα ο τελευταίος τελικός. Η παραμονή των παικτών, των οποίων το συμβόλαιο έληγε, και ο Ολυμπιακός ήθελε να κρατήσει, έχει στεφτεί με επιτυχία κατά 90%. Μοναδικός ο οποίος ήθελαν οι Πειραιώτες, αλλά κούνησε μαντήλι, ο Κάιλ Χάινς. Πέραν όμως από τον Αμερικανό σέντερ, το λιμάνι αποχαιρέτησαν ακόμη τρεις καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι δεν υπήρχαν στα πλάνα του Μπαρτζώκα για τη νέα χρονιά.

Ο πρώτος που έβγαλε από πάνω του την ερυθρόλευκη φανέλα ήταν, όπως αναμενόταν άλλωστε, ο Μαρτίνας Γκεσεβίτσιους. Ο Λιθουανός από τα μέσα ουσιαστικά της περσινής σεζόν, είχε διαφανεί ότι θα αποτελούσε παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Τα δύο χρόνια παραμονής του στο μεγάλο λιμάνι, έδειξε διάθεση και θέληση να βοηθήσει την ομάδα. Μπορεί να μην ήταν στα πλάνα του τεχνικού τιμ, ωστόσο αποχαιρετά το λιμάνι σαν φίλος, και κάτοχος δύο ευρωπαϊκών και ενός πρωταθλήματος.

Ήρθε τον Γενάρη, με σκοπό να δώσει ύψος και βάθος στην front line του Ολυμπιακού. Όποτε ζητήθηκε η βοήθειά του, αν αναλογιστούμε ότι ήταν ο τρίτος σέντερ της ομάδας, πάντα φώναζε παρόν. Παρά τα μειονεκτήματα του, ο κόσμος τον χειροκροτούσε, και νομίζω κάπου εκεί έγινε το λάθος από τον Γεωργιανό. Ο Γκεόργκι Σερματίνι λοιπόν, την είδε απότομα Shaquille O’Neil, και ζήτησε τον ουρανό με τ’ άστρα από τους Αγγελόπουλους, οι οποίοι τον αντικατέστησαν άμεσα με έναν πολύ καλύτερο του παίκτη (Σίμονς).

Ίσως ο μόνος για τον οποίο ο κόσμος του ολυμπιακού διερωτάται γιατί. Η φυγή του Πέρο Άντιτς, προξένησε πολλές απορίες στον κόσμο των πρωταθλητών Ευρώπης. Παρόλα αυτά άπαντες θα θυμούνται με χαμόγελο την παρουσία του Πέρο αυτά τα δύο χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το πάθος, το πείσμα, ο τσαμπουκάς του, σίγουρα θα λείψουν από την ομάδα, η οποία ωστόσο, κινήθηκε άμεσα για αντικατάσταση και αυτού (Πετγουέι).

Τελευταίο αφήσαμε αυτόν που όλοι περιμένατε, τον Κάιλ Χάινς. Ο μοναδικός παίκτης, που οι Αγγελόπουλοι θέλησαν από την πρώτη στιγμή να κρατήσουν, αλλά αυτός, όπως αποδείχτηκε, άλλα έλεγε μπροστά τους, και άλλα έκανε πίσω τους. Τρομερός παίκτης, τρομερή ψυχή αλλά κατά την δική μας άποψη, πολύ μεγάλο λάθος ο τρόπος με τον οποίο αποχαιρέτησε τον κόσμο του Ολυμπιακού, που τόσο πολύ τον αγάπησε. Δεν γνωρίζουμε αν ο Ντάνστον, μπορεί να καλύψει το κενό του, αλλά οι Αγγελόπουλοι έκαναν πράξη την παριμοία «ουδείς αναντικατάστατος».

Τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Παναθηναϊκό αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες, οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει. Τα προπονητικά τιμ, για άλλη μια χρονιά δεν σχεδιάζουν καν τις διακοπές τους αν δεν ικανοποιηθούν πρώτα με το ρόστερ των ομάδων τους. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε μαζί σας τα όλα όσα γίνονται….

#ΓκιόργκιΣερμαντίνι #ΚάιλΧαινς #ΜαρτίναςΓκετσεβίτσιους #ΠέροΆντιτς

0 views0 comments
bottom of page